Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2009 15:44 - Перперикон Хепънинг
Автор: kardzhali Категория: Регионални   
Прочетен: 7461 Коментари: 13 Гласове:
0

Последна промяна: 28.06.2009 15:45



                     Лили Иванова е носител на голямата награда на Деветия фестивал на изкуствата „Перперикон 2009”.

             Събота, 27 юни 2009 - примата на българската естрада  получи “Златен Перперикон” в Тронната зала в двореца на скалния град на траките Перперикон. Наградата представлява пръстен с лика на древния меценат на изкуството Птоломей II Филаделф, открит при разкопките на древното място от екипа на проф. Николай Овчаров.
             Наградата се връчва за доказан принос към развитието на българската и европейската култура.
            Досегашни носители на „Златен Перперикон” са проф. Стефан Данаилов, Йълдъз Ибрахимова, акад. Светлин Русев, Асен Шопов, Харолд Пинтър, проф. Николай Овчаров, проф. д-р Марко Семов, акад. Антон Дончев и Вежди Рашидов.

 







Гласувай:
0



1. lado - Не и го връчват, а и го връщат пръс...
28.06.2009 15:51
Не и го връчват, а и го връщат пръстена- по това време го е загубила,при Птоломей II Филаделф,досадна печатна грешка
цитирай
2. kardzhali - Защо е това подигравателно отношение
28.06.2009 16:20
Защо е това подигравателно отношение ? Тя полага големи усилия, за да е винаги на ниво.Известна е в много страни по света и е един от символите на нашата култура. Защо например, един Майкъл Джексън да заслужава уважение за теб..предполагам, или за който и да е българин-защото има принос за световната музикална култура? Какво ни пречи заедно с това да се гордеем и с нашите музикални постижения, идоли, гласове..Трябва да имаме повече самоуважение..Ние не бива да се изживяваме само като гастербайтери за Европа ,и крадци, и долна пасмина, и мафиоти.. Имаме многовековно историческо и културно наследство, което трябва да споделим с Европа ,но преди всичко ние трябва да го уважаваме,пазиме и развиваме
цитирай
3. lado - Защо не, имам много аргументи пр...
28.06.2009 16:46
Защо не ,имам много аргументи против "нейния принос за световната музикална култура",но всеки има право да я харесва или не,поведох се по играта на думи,която ми хрумна.Точно себеуважнието ми не позволява да я въздигам в култ,освен това съм имал рок група и съм се занимавал професионално с музика,изградил съм коренно различно отношение към музиката и какво да харесвам ,от това на общия слушател.За мене тя и композиторите,които и пишеха песните ,нанесоха такава вреда на интонационната среда,колкото Пайнера и неговите """""""ки.Нейните песни са едни и същи и в мелодично, ритмично , хармонично отношение и изпяни с една и съща динамика и грешно атакуване на ударенията.Та така ,иначе исках само да се пошегувам.Апропо , половината от официалните лица не мога да ги понасям - Ламбо неграмотния, човекомразеца Русев,терориста - археолог Овчаров ,комуниста Семов.А по отншение на Жако,моето мнение не е за пред бременни и деца....
цитирай
4. lado - сори
28.06.2009 16:48
сори
цитирай
5. kardzhali - Няма нужда от извинения:)
28.06.2009 17:04
Няма нужда от извинения.Ти си имаш аргументи за твоето мнение.Аз не съм никак навътре в тези неща,но просто мисля, че е хубаво да уважаваме културните си постижения повече, независимо дали са по-големи или по-малки, защото ако ние нямаме поне малко уважение към себе си, то за какво някой друг трябва да ни уважава.. Освен това трябва да те поздравя за това, че си имал рок група и ако имаш желание в можеш да разкажеш нещо за това в някой твой постинг или тук...
цитирай
6. lado - общо взето радост и тъга, нямаше ...
28.06.2009 17:44
общо взето радост и тъга,нямаше хубави инструменти ,трябваше да се правят фокуси за долари,после търсиш приятели да донесат от чужбина ,айде после за ефекти същото ,продадеш нещо западна електроника в заложна къща,откъде са доларите - пишеш в митницата ,после си взимаш хубавелка за певица ,та бате Зари (Св.Русинов ) да я хареса и белким ти хариже нещо залежало ,за да се явиш на конкурс и да те забележат - как ще те забележат с рокпарчетата иначе,айде - и за Ален мак нещо политическо -" самолетите летят,бомбите падат",да ама другата хубавелка не я дооценили ,та оп - едно доносче,че си разказваме политически вицове,айде пак пиши -тоя път за ДС ,понякога идвайте на тая хижа ,щото партапарата има кьорсофра,та да ги веселим,некви записи на смешни песни в радиото - пак нещо залежало на някой,Я какъв вокал съм ви довел - 4 октави ,като Лили Иванова - ми той се изградил с нейните песни и така си и звучи ,то пък гей се оказа ,я тука Искрето Радева (артистката)ще ви е куратор (идеолога),о, дайте да си вземем категория - може ,ето ви списък на задължителните песни 25 броя за комисията - всичките български,само 2 - преводни - а радостта - 3,4 публикации за перспективните """"",няколко подгряващи излизания ,няма микрофони - амии,в телевизията бракуват непрекъснато и са все здрави и без пари,айде малко връзки и на работа в БТ- ама микрофони -ядец ,ако искате да ви снимаме ,махнете вашите авторски парчета и изобщо кво е това западно влияние,къв е тоя рок - вие сте ВИГ ,после бате Видин вика (Видин Даскалов) : бе ти ще умреш от глад,я ела в оперетата ,първо в хора ,пък после ще видим ,а ти ще видиш свят - и Наско от БТР,и той пееше в един хор за насъщния,ооооо кънтри група се прави - Атлас ,търсят фронтмен ,да бе ,ама Дони по -готин и те така ,ако не е весело ,не е и тъжно
цитирай
7. kardzhali - "радост и тъга"
28.06.2009 18:44
имали сте емоции..и амбиции..и хубави парчета, които харесвт и днешните младежи...това е хубавото..всяко време и всяко поколение оставят отпечатък ... в бъдещето...:)
цитирай
8. panazea - Карджали
02.07.2009 12:20
Ами представи си ,че ни е омръзнало все нея да слушаме ! Помисли си ? Ако си принуден 50 години наред да слушаш една примадона , когато светът е пълен с хиляди таланти , много по -големи от нейния? Когато на другите певци не даваха микрофон ! Емил Димитров тогава изпя : Никой не може да ми отнеме любовта на хората !
Сети ли се някой за Паша Христова , за Воронов , за Радинска , за Мария Нейкова, за Годжунов ? Защо последния е в забвение? Ти слушал ли си негови песни ? Колко песни си слушал ? Сега плахо се появяват в нета.
И все тази мумия ли ще гледаме!
Няма ли хубави млади момичета , 100 пъти по-добри от нея? Какво ще ми разправяш за нейния принос ! Нейния принос беше , че престанах да слушам радио и да гледам телевизия , защото само нея ми я завираха под носа !
Остани си със здраве и не дълбай с длетото тънко стари рани!
цитирай
9. panazea - Лили Иванова
02.07.2009 12:29
Не е културно постижение ,а е културен ГУРЕЛ , щъфнал на носа на нещастната ни РОДИНА , където истинките таланти нямаха място за изява и всичко беше ДЕФОРМИРАНО .
Млад си и много неща не знаеш ! Бъди здрав !
цитирай
10. kardzhali - За хубавите момичета и техните гласове
02.07.2009 13:18
panazea написа:
Ами представи си ,че ни е омръзнало все нея да слушаме ! Помисли си ? Ако си принуден 50 години наред да слушаш една примадона , когато светът е пълен с хиляди таланти , много по -големи от нейния? Когато на другите певци не даваха микрофон ! Емил Димитров тогава изпя : Никой не може да ми отнеме любовта на хората !
Сети ли се някой за Паша Христова , за Воронов , за Радинска , за Мария Нейкова, за Годжунов ? Защо последния е в забвение? Ти слушал ли си негови песни ? Колко песни си слушал ? Сега плахо се появяват в нета.
И все тази мумия ли ще гледаме!
Няма ли хубави млади момичета , 100 пъти по-добри от нея? Какво ще ми разправяш за нейния принос ! Нейния принос беше , че престанах да слушам радио и да гледам телевизия , защото само нея ми я завираха под носа !
Остани си със здраве и не дълбай с длетото тънко стари рани!

Може би имаш предвид ПАЙНЕР?! Да момичетата си ги бива, ама за гласове...няма база за разговор:)
цитирай
11. kardzhali - И все пак...за всеки влак си има пътници
02.07.2009 13:39
Сигурно си права, че много неща не са ми ясни, но затова пък има различни изпълнители, различни стилове и различни вкусове.Чувал съм и Паша Христова-Една българска роза, и М.Нейкова-Вървят ли двама,и Б.Годжунов,Йорданка Христова, разбира се Емил Димитров и....много,много други не само соло изпълнители, но и вокални групи. В песните на тези изпълнители, освен музика имаше и съдържателни и вълнуващи текстове..Колко много певци и групи не изброих?! Ами Васил Найденов, ами ФСБ, ЛЗ, Мими Иванова ,М.Хранова, Орлин Горанов... всички имат поне по някой и друг страхотен хит, а някои от тях просто нямат песен, която да не се е превърнала в шлагер..Е, сигурно има и много , които се чувстват неуспели и неудволетворени, но във всяко време може да ти се случи, не само поради личен лош късмет, но и поради несходство с конюктурата, или мислиш че сега няма такива игри, че модата и вкуса на хората не се контролират и ако мислиш така, то как ще ми обясниш -ей така простичко, че и аз да разбера слънцегреенето и облъчването на ПАЙНЕР?!...Ако питаш мен-за всеки влак си има пътници.Животът наистина е борба и е твърде безотговорно да се оправдаваме с конюктурата, апък е и безмислено..веднъж живееш-или постигаш целите си или нямаш такива!
цитирай
12. panazea - Кърджали
03.07.2009 17:16
Иначе аз съм фен на светото място Перперикон и сигурно затова толкова бурно реагирах .
За перперикон писах в друг блог ето това .
Dioniso somiglia a Adoniso di Frigia e Cerapis di Egitto.Dia a Midasse,re di Frigia l`abilita di transformare in oro tutto cio che avrebbe tocato.Dio Dionoso giro` Tracia,Egitto,Lidia,Frigia, India. Sposo`Ariadna. Le feste Dionisie si celebrino in aperto sacrificando un capro,cantando inno in onore di Dioniso,con le danze e coro.Da queste feste comincia il Teatro di Dioniso chi e il prototipo di tutti I teatri.Tragedia significo canzone dedicate al capro.
In Bulgaria dio Dioniso si celebra in 1 febbraio.Adesso la feste se chiama “Trifon Zaresan”.

Archeologi bulgari hanno scoperto tra le montagne Rodopi un’antica sala ovale per riti religiosi che e`il tempio di Dioniso descritto dallo storico Erodoto.Questo corrisponde esattamente alle descrizioni dei riti nel tempio di Dioniso durante i quali si versava vino sul fuoco dell’altare e dalle dimensioni della fiammata si prediceva il futuro. Erodoto, secondo il quale le montagne dei Rodopi erano abitate dai seguaci traci fedeli al culto di Dioniso. Lo storico del quinto secolo prima di Cristo ha anche scritto che il leggendario tempio di Dioniso ospitava un oracolo di importanza pari a quello di Apollo a Delfi. L’oracolo del tempio di Dionisio aveva previsto in una profezia, ha scritto Erodoto, il successo della spedizione di Alessandro Magno, e piu tardi, la fondazione dell’impero romano da parte dell’imperatore Augusto. Dioniso, figlio di Zeus e di una donna mortale, Semele, conosciuto anche con il suo nome romano Bacco. Dioniso era il dio del vino, della fertilita della natura e il patrono dei teatranti , ma comprende anche aspetti di misteriosi culti religiosi, nel quale compaiono estasi e abbandono del mondo quotidiano tramite ebbrezza spirituale o fisica e riti segreti d’iniziazione.

Per gli scienziati Dioniso potrebbe essere, per quanto riguarda le sue origini dalla Frigia e dalla Tracia. La Tracia, abitata da una popolazione indogermanica, si estendeva su un area che oggi copre gran parte del territorio bulgaro. Le tribu traci erano guidate da un’aristocrazia di guerrieri potenti, ricche di oro.

и още една статия , ако ти е интересно , ще ти я изпратя . Привет!
цитирай
13. kardzhali - Имам интерес да прочета статиите ти и
03.07.2009 17:42
да ми разкажеш нещо повече за тях и за това къде са публикувани и какви са отзивите и..., но не разбирам италиански.Ако може..малко светлина в тунела на моето невежество :-( ..моля...:-(
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kardzhali
Категория: Регионални
Прочетен: 1851815
Постинги: 45
Коментари: 666
Гласове: 1658
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930